Zapiekanki zrumienione specjały i suflety Dr. Oetker
w tłumaczeniu z j.niemieckiego Jadwigi Smolińskiej
Krucha zarumieniona skórka, aromatyczne nadzienie. Smakowity efekt w wielu, często zaskakujących odmianach. W książce zaprezentowano 80 przepisów od pysznej zapiekanki ziemniaczanej po puszysty suflet. Książka w oprawie szytej, papier gładki kredowy, profesjonalne ilustracje kolorowe fotografie.
Czytaj, gotuj, piecz...
Spis treści:
Zapiekanki z mięsa, kiełbasy i sera
Zapiekanki z ryb
Zapiekanki z warzyw
Zapiekanki z ziemniaków
Zapiekanki z makaronu
Zapiekanki słodkie
Poradnik
• zapiekanka gratin, czy suflet?
• forma do zapiekanek
• praktyczne porady dotyczące zapiekanek
• składniki zapiekanek
• zarumienianie wierzchu zapiekanej
• złocista serowa skórka
• odpowiednie gatunki serów
Skorowidz alfabetyczny
ISBN: 83-7129-159-0, format A4, s. 128, oprawa twarda, książka nowa, wydanie 1995