Sałaty świeże chrupiące Dr. Oetker
przekład z j.niemieckiego Jadwiga Smolińska
Książka ta zawiera sprawdzone przepisy kulinarne, których podstawą są świeże, chrupiące sałaty. Różnorodne i oryginalne przepisy przekonują, zachęcają do takiego ich komponowania, żeby znalazły się w nich składniki zarówno powszechnie znane, np. ananasy, czy pomidory, jak i nowe w naszym kraju np. sałata lodowa, czy brokuły. Wzbogacone dzięki tym dodatkom klasyczne sałatki uatrakcyjnią każdy jadłospis. Książka w oprawie szytej, papier gładki kredowy, profesjonalne ilustracje kolorowe fotografie.
Spis treści:
Poradnik:
• sałaty, prawidłowy zakup i przechowywanie, kalendarz warzyw i owoców
• przygotowywanie i sporządzanie,
• niezbędne składniki - zioła i zielone przyprawy,
• przyprawy korzenne, smakowe i z warzyw aromatycznych,
• sosy sałatkowe i dressingi,
Sosy sałatkowe
Sałaty liściaste
Sałatki jarzynowe
Sałaty z owocami
ISBN: 83-7129-192-9, format A4, s. 110, oprawa twarda, książka nowa, wydanie 1995