Encyklopedia sztuki kulinarnej. Kuchnia japońska tom 8.
Autor: przepisy Iga Rodowicz,
zdjęcia Marek Łebkowicz, Andrzej Zygmuntowicz,
grafika Andrzej Barecki
Encyklopedia sztuki kulinarnej to seria książeczek kulinarnych, zawierająca zbiór najpopularniejszych przepisów z całego świata. Na wstępie przedstawiona jest krótka charakterystyka kuchni danego kraju, następnie przepisy wraz ze zdjęciami. Książeczki są poręczne i nie zajmują sporo miejsca. Na końcu znajduje się spis potraw. Tom „8” dedykowany jest kuchni japońskiej. Znajdziemy tutaj między innymi przepis na sushi, omlet japoński, zupę chawan mushi, krewetki, tempurę, yosenabe, cielęcinę teriyaki, sałatkę z kiełków sojowych, bakłażana z pastą miso, sos kimizu, sardynki w imbirze i wiele innych. Smacznego!
Oprawa twarda, s. 97, wydanie 1991, książka używana, otarty w dwóch miejscach grzbiet okładki.