Encyklopedia sztuki kulinarnej. Kuchnia japońska tom 8
Cena netto:
13,00PLN
Cena:
15,99PLN
Wpisz ilość (szt.):
Dostępność:niski
Producent:
Księgarnia techniczna Caffe
Stannowy, bardzo dobry
Opakowaniefirmowe
Zdjęciezdjęcie przykładowe
Informacjaoferta ważna do wyczerpania stanów magazynowych
Encyklopedia sztuki kulinarnej. Kuchnia japońska tom 8.
Autor: przepisy Iga Rodowicz,
zdjęcia Marek Łebkowicz, Andrzej Zygmuntowicz,
grafika Andrzej Barecki

Encyklopedia sztuki kulinarnej to seria książeczek kulinarnych, zawierająca zbiór najpopularniejszych przepisów z całego świata. Na wstępie przedstawiona jest krótka charakterystyka kuchni danego kraju, następnie przepisy wraz ze zdjęciami. Książeczki są poręczne i nie zajmują sporo miejsca. Na końcu znajduje się spis potraw. Tom „8” dedykowany jest kuchni japońskiej. Znajdziemy tutaj między innymi przepis na sushi, omlet japoński, zupę chawan mushi, krewetki, tempurę, yosenabe, cielęcinę teriyaki, sałatkę z kiełków sojowych, bakłażana z pastą miso, sos kimizu, sardynki w imbirze i wiele innych. Smacznego!

Oprawa twarda, s. 97, wydanie 1991, książka używana, otarty w dwóch miejscach grzbiet okładki.
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Akceptuję wszystkie” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Akceptuję wszystkie